30 Bananas a Day!

The Netherlands & Belgium

Information

The Netherlands & Belgium

A place where people that live in or that visit the Netherlands/Belgium can get together and share!

You are welcome to post in Dutch . If you are a visitor and unfamiliar with the language feel free to post in English!

Members: 168
Latest Activity: Mar 27, 2017

Discussion Forum

buying organic fruits / veggies from super / markets or growing food ?1

Started by carine martine Sep 30, 2016. 0 Replies

Just wondering where 2 find good products.Delhaize, Aldi, health food stores ?!Special markets ?!own garden ?!Continue

Anyone around?

Started by Nathalie Jul 3, 2015. 0 Replies

Hi everyone, I just moved back to Belgium. I'll be starting my bachelor degree at the Université Catholique de Louvain. I'm gettin a little lonely around here... Anyone else in Belgium? Anyone else…Continue

Tags: LouvainLaNeuve, Belgium, UCL

RT4 Festival Thailand?

Started by Susy154. Last reply by Seb May 6, 2015. 3 Replies

Hi everyone!Curious! Are there people interested in going the Rawtill4 Festival in June??xx SusanneContinue

Best place /supermarket for fruits?

Started by Sandra PN. Last reply by Theresa Jentzsch Jan 28, 2015. 1 Reply

I recently moved to Utrecht. I would like to know your opiniion on where to buy cheap fruits, as I don't have a lot of money and the NL are more expensive than Spain (this is where I come from).I…Continue

Comment Wall

Comment

You need to be a member of The Netherlands & Belgium to add comments!

Comment by Tom on November 28, 2011 at 3:55am

Wel een Brita filter is natuurlijk beter dan geen filter maar voor langdurig en veelvuldig gebruik denk ik dat het verstandiger is om een betere filter te kopen. Ik heb zelf een omgekeerde osmosefilter. Er zijn veel filters op de markt en het hangt natuurlijk van je budget af maar ik raad iedereen aan om een goeie filter te kopen want daar heb je jarenlang zuiver water van. Distillatie is heel goed maar nadeel is dat het stroom vraagt en een tijdje duurt (koken en verdampen), en goeie distilleerders (roestvrij staal) zijn vaak heel duur. Don Bennett raad een carbon block filter van Multi-Pure aan op zijn website maar ik weet niet of een dergelijke filter hier verkrijgbaar is. De filters van Bestwater zijn heel goed maar helaas ook vrij duur. 'Alkaline water' is volgens mij een scam. Het grootste effect op de zuurtegraad van het lichaam komt toch van uit de voeding.

Comment by Tom on November 28, 2011 at 2:59am

Durian eet je best alleen, anders komt de unieke smaak niet ten volle tot zijn recht. Dat is toch wat ik vind... een goeie durian is sex voor je smaakpapillen ;-)

 

Gedistilleerd water of omgekeerde osmose water of gefilterd water (met een goeie koolstofblok filter, niet zo'n britta ding) is allemaal goed, als je maar geen ongefilterd kraantjeswater drinkt. Maar Petra, ik raad je aan om de artikels van Mike Adams op Naturalnews.com over Adya Clarity te lezen. Adya doet niet wat het zou moeten doen volgens de verkoopspraatjes en kan zelfs voor een zware metalen vergiftiging zorgen. Afblijven!

Comment by Petra Tolsma on November 27, 2011 at 11:41pm

@ sita, ik ben gisteren naar Wah Nam Hong Supermarkt geweest. Veel vers fruit lag er jammer genoeg niet. De papaya's waren bijna 6 euro dus vrij prijzig. Ik werd pas blij toen ik langs de vriezer liep daar lag Durian. Hele en verpakte ik heb dus wat meegenomen (ik heb het nog nooit gegeten dus heb niet te veel meegenomen). Eet je Durian als mono meal of kun je er iets anders mee doen?

Wat juice jij in de avond? Groene groentes en neem je er nog iets anders bij?

 

@Petra, ja verdiep je eerst even in de kelp poeder kleine hoeveelheden kunnen geen kwaad hoor. Ik ben trouwens verder in 80-10-10 en ik heb het stuk gelezen over Candida en Kanker en ben er nu bijna van overtuigd dat er geen link is tussen fruit en kanker. Maar wil nog wat meer info.

 

Hoe denken jullie trouwens over het gebruik van ontkiemde radijs, broccoli etc door salades?

En welk water drinken jullie ik zit erover na te denken om een water distiller te kopen of de Ayda water clarity. Hoe denken jullie daarover?

 

 

Comment by Tom on November 26, 2011 at 2:50am

Een andere, gemakkelijkere manier om de voordelen van groene grassappen te hebben zonder het zelf te kweken of te juicen is om Just Barley te nemen, een product dat ook door Don Bennett hier en op zijn website aangeraden wordt als groene voedingsaanvulling. Ik ken een website waar je dit product aan de helft van de prijs die je hier betaalt kan kopen, net zoals andere nuttige supplementen zoals vitamine D3 en B12, die volgens mij echt wel noodzakelijk zijn (voor iedereen). Als er interesse is hoor ik het wel, ik wil hier niet te veel reclame maken.

Comment by Petra Tolsma on November 26, 2011 at 2:32am

@ petra kijk hier eens http://www.vegetarisme.be/index.php?option=com_content&view=art... over kelp. Ik kon het zo gauw niet vinden in mn boek maar het heeft idd met jodium te maken.

Ja daarom heb ik mijn dehydrator weggedaan hij nam zoveel ruimte in beslag en ik wil ook zo graag de vitamix blender dus toch even keuzes maken.

Ik ga zeker even op jou link kijken want ik moet ze dus toch kunnen vinden haha (kokosnoten). Zonder juicer heb je idd niks aan het gras want de juicer is de enige manier. Wat je wel kan doen is op de grassprieten kauwen zolang je ze maar niet doorslikt.

@ Sita bedankt voor de correctie en juice ze!

Comment by Sita on November 26, 2011 at 2:24am

@ PetraT. Even een correctie: misschien zijn het trouwens niet bonvita maar bonita bananen....de biologische heten bonita en de niet-bio heb ik even niet, maar ik dacht het is wel van datzelfde merk.

Fijne avond, ga mijn groenten wassen voor de juices :) 

Comment by Petra Tolsma on November 26, 2011 at 2:12am

@ Sita, wow bedabkt voor deze tip want dat is helemaal niet ver van huis.  Ik ga hier zeker heen!

 

@Petra, ik heb mijn dehydrator vandaag verkocht en de mensen aan wie maken er hondenvoer van (ik wil het niet weten haha) ik had de grote met 9 lades. Misschien dat ik er 1 van 4 lades voor terugkoop want die is kleiner en omdat het alleen voor mezelf is is dat veel geschikter. Maar ik twijfel nog dus wacht er even mee. Jonge kokosnoten kan ik hier ook niet echt vinden maar ik ga weer op zoek.

Ik ben geen voorstander van bijvoeding via pillen (maar dat is voor ieder anders). kelppoeder heb ik ook (niet elke dag gebuiken want dat is niet goed, je kunt het bij je spinazie, banaan smoothie doen maar een heel klein beetje anders heb je een vissmaak).

Tarwegras groeit ook erg goed binnenshuis hoor, tarwezaad laten weken, licht ontkiemen in een bak met aarde en het groeit echt. (korte uitleg bij interesse wil ik de langere versie wel uittypen).

Ik ben ook lange tijd aan de superfoods geweest, gebruik nu af en toe nog maca om mijn hormoonhuishouding op pijl te houden.

 

Comment by Petra Tolsma on November 26, 2011 at 1:27am

@Petra, wat grappig welke superfoods gebruik jij nu als ik vragen mag? Rozijnen vind ik idd ook heerlijk wat ik soms doe is appel in de keukenmachine klein maken, rozijnen er doorheen soms wat bosbessen en kaneel. Kaneel is vast niet 801010 maar een beetje zondigen moet kunnen. Kaneel schijnt ook een superfood te zijn.

 

@ Tom, klopt het is onbetaalbaar om dat elke week te doen. Dat trekt mijn budget niet maar ik heb zojuist mijn dehydrator verkocht dus ik dacht het moet nu even kunnen, Ik wacht idd nog op antwoord wat ze bij de bestelling van 8 kg verzenden. 

 

Weet iemand trouwens of je online ergens jonge kokosnoten kan bestellen (geen orkos maar in nederland of belgie?).

 

 

Comment by Sita on November 26, 2011 at 1:26am

Tegenover de Makro in Amsterdam zit een toko! Wah Nam Hong Supermarkt. Ik reed er soms speciaal naartoe voor Jackfruit, ze hebben er rambutan, durian, lychees, dragonfruit en veel meer waarvan ik de naam niet eens weet. Jackfruit is vaak verpakt, maar redelijk vers, licht eraan wanneer het in de winkel komt. Ik geloof de dinsdag is alles vers, in elk geval de papaya was dat toen een tijdje geleden. Succes! Volgens mij kom je er makkelijk met de trein :)

Comment by Tom on November 26, 2011 at 1:22am

@ Petra, Orkos levert inderdaad het beste fruit uit alle (tropische) hoeken van de wereld en de kwaliteit is beter dan waar dan ook. Helaas is het onbetaalbaar om hier grote hoeveelheden fruit te bestellen. Ik heb dit vroeger regelmatig gedaan maar moest me toen ook beperken tot de goedkoopste fruitsoorten. Maar jezelf af en toe verwennen met échte superfoods (boomgerijpte tropische vruchten) moet kunnen :-)

 

Members (164)

 
 
 

About

TheBananaGirl created this Ning Network.

30BaD Search

Latest Activity

OrganicMark posted a status
"The Fed Is Stuck In QE Hell #evolution #awakening #peace #truth #love #light http://j.mp/30MnEoQ"
15 hours ago
Alex Curtis-Slep's photo was featured
Saturday
Profile IconRonald Gordon, Kelli Hayes, Neda and 2 more joined 30 Bananas a Day!
Saturday
Michael Lanfield posted a video
Saturday
OrganicMark posted a status
"Weekend $500B Bank Bailout Needed for Jamie Dimon's Bonus! (Bix Weir) #evolution #awakening #peace #truth #love #light http://j.mp/2NAhwdZ"
Friday
Michael Lanfield posted a discussion
Thursday
Michael Lanfield posted a status
"Wanna visit Costa Rica? Vegans get 20% off accommodations. https://peaceful-village.com/join/renting/"
Thursday
Michael Lanfield and Mindaugas BananaHoover are now friends
Jan 16
Houdini Steve Owens left a comment for Laura Maslen
Jan 10
Houdini Steve Owens left a comment for Laura Maslen
Jan 10
Houdini Steve Owens commented on Jasmin's group European Fruit Eaters
Jan 10
Houdini Steve Owens replied to anna's discussion fruitarians in spain / canary islands in the group European Fruit Eaters
Jan 10
Houdini Steve Owens joined Jasmin's group
Jan 10
Houdini Steve Owens commented on Tabassum's group 811 España
Jan 10
Houdini Steve Owens joined Tabassum's group
Jan 10

© 2020   Created by TheBananaGirl.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service